^Back To Top
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Walne Zebranie 2016

Wielonarzędziowy przewodnik pt. Województwo Wielkopolskie bez barier - 70 tras turystycznych dla ON w wersji WWW, PENDRIVE, APLIKACJI i MAPY

zal 2 Przod MApy1Stowarzyszenie PROGRES starając się wyjść naprzeciw osobom niepełnosprawnym, uwzględniając potrzeby tych osób, wydało kolejną publikację z terenu województwa wielkopolskiego jako kontynuację Przewodnika z 2015 r.
Przedmiotem tegorocznej edycji jest Wielkopolska bez barier -70 tras turystycznych dla osób niepełnosprawnych - wersja wielonarzędziowa, w tym Mapa turystyczna drukowana, Prezentacja Flash na Pendrive (tu ok. 2 tys. foto, panoramy 2 D, lektor, filmy, mapy) Strona WWWwww.wielkopolska.bezbarier.info.pl oraz Aplikacja na telefony z androidem. Dzięki takiemu rozwiązaniu przewodnik oprócz mapy i Pendriva będzie dzięki sieci dostępny non stop z możliwością korzystania przez telefon mobilny z androidem.
Produkt powstał dzięki dofinansowaniu ze środków PFRON a pozostających w dyspozycji Samorządu Województwa Wielkopolskiego.

busola niebieska APKAZapraszamy na stronę www.wielkopolska.bezbarier.info.pl
Tu można pobrać Przewodnik Województwo wielkopolskie bez barier - 70 tras turystycznych dla osób niepełnosprawnych w formie aplikacji na telefon z Androidem i mapę wielkopolski w wersji PDF z oznaczonymi trasami.
Mapa drukowana i pendrivy z prezentacją za kilka dni zostaną dostarczona do ROPS w Poznaniu, Wielkopolskiej Organizacji Turystycznej w Poznaniu i Poznańskiej Lokalnej Organizacji Turystycznej i tam będą dostępne. Materiały będą także rozdawane na targach turystycznych w Polsce.

Projekt realizowany w ramach konkursu: Zadanie publiczne (działalność na rzecz osób niepełnosprawnych), tytuł zadania ( Promowanie aktywności osób niepełnosprawnych w różnych dziedzinach życia społecznego i zawodowego), Nazwa projektu Wydanie wielonarzędziowej wersji przewodnika dla osób niepełnosprawnych pt. „WOJEWÓDZTWO WIELKOPOLSKIE bez barier - 70 tras turystycznych dla osób niepełnosprawnych” w tym wersji na Pendreivie, Serwisu WWW, MAPY i APLIAKCJI na telefon ze środków PFRON pozostających w dyspozycji Samorządu Województwa Wielkopolskiego w 2016 r.

scrin Pen1

Prezentacja flash na Pendrivie zawiera opisy70 tras, ok 2500 szt. foto, ok 120 panoram 2D z tras przedstawianych, 10 filmów, 15  prezentacji PPS, mapy i lektora opisującego województwo wielkopolskie.

wielkopolska.bezbarier.info.plStrona www.wielkopolska.bezbarier.info.pl, na której oprócz materiałów z przewodnika i prezentacji flash oraz aplikacji możecie drodzy Państwo skorzystać z działu  społecznościowego i rozpocząć wspólne działanie nad łamaniem barier w  woj. wielkopolskim. Strona jest zbudowa wg norm dla osób niepełnosprawnych, w tym z możliwością odczytu w kontrastach, a nawet  czytania przez lektora.

Copyright © 2013. Stowarzyszenie Inicjatyw Obywatelskich PROGRES Rights Reserved.